Ελληνικη κουζινα


Η Ελληνική Κουζίνα είναι μια χαρακτηριστική μεσογειακή κουζίνα, έχοντας τα χαρακτηριστικά με τις κουζίνες της Ιταλίας, των Βαλκανίων, της Τουρκίας και της Ανατολής. Η σύγχρονη ελληνική μαγειρική κάνει ευρεία χρήση του ελαιόλαδου, των λαχανικών και των χορταριών, σιτάρι και ψωμί, του κρασιού, των ψαριών και των διάφορων κρεάτων, συμπεριλαμβανομένων των πουλερικών, του κουνελιού και του χοιρινού κρέατος. Επίσης σημαντικές είναι οι ελιές, το τυρί, η μελιτζάνα, το κολοκύθι και το γιαούρτι. Τα ελληνικά πιάτα χρησιμοποιούν φύλλο.

Ο μεζές είναι ένα όνομα για ποικιλία από μικρά πιάτα που συνοδεύονται με τα κρασιά ή τα ποτά με γλυκάνισο (ούζο ή το τσίπουρο). Οι εμβυθίσεις γίνονται με φραντζόλα ψωμιού ή πίτα. Σε μερικές περιοχές το ξηρό ψωμία (παξιμάδι) μαλακώνεται με νερό.

 

Συστατικά της ελληνική κουζίνας

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου ΓΙΩΤΑ ΜΠΗΤΣ προσφέρει πολλά Ελληνικά και Ευρωπαϊκά πιάτα:

  • Ορεκτικά
  • Σούπες
  • Πιάτα για χορτοφάγους
  • Πιάτα κρέατος και θαλασσινών
  • Επιδόρπια και γλυκά
  • Ελληνικό τυρί
  • Ποτά